Torsdag

Börjar med några visdomsord:

Man ska ALDRIG låta pojkvännen sköta veckarklockan. Räkna med att inte vakna då du ska.

Sitter nu hemma och väntar på att Daniel ska komma. Har så mycket att göra men så lite ork. Tvätta, plugga, plugga, plugga, städa, sola, träna, handla. Tycker jag kan ta tag i det när Danne kommer så han kan få slava lite. Nej så dum är jag inte mot han. (Eller?)

Vill vara i Öregrund med bästa Emilia igen och sola på bridgen.



Eller stockholm på sommaren <3


Onsdag

Nu har jag håltimme till 15.20 Och det är inte meningslöst. Nu hinner jag gå hem och ner till tvättstugan, samtidigt gå ut med hunden och träffa Daniel på hans Lunch. Hinner också göra klart en uppgift jag har till engelskan idag.

Sitter å är upprörd över hur samhället format vissa människor till idioter. Hur mycket jag än försöker se saker ur andras perspektiv så är det vissa saker jag bara inte kan hålla med om. Man har ju inte ens en chans att skaffa sig ett s jälvförtroende innan några ska trycka ner det igen. Man duger aldrig!

Mitt i mitt muttrande säger en okänd kille hej rent spontant på gatan. Blev mest förvånad över hur upprymd jag blev av det lilla ordet.

Jag och Sophia från skolan i dag



En smal Sophia och en mullig Stina (hahaha)

Bantar du?

Tänkte lägga in ett inlägg som jag skrev min förra blogg för ungefär ett år sen. Det är läsvärt och man får sig en tankeställare.

Jag tänkte skriva lite om det farliga med bantning och hur det kan utvecklas till en ohälsosam fixering och till och med en ätstörning som är väldigt vanligt. 95 procent av dom drabbade är kvinnor och ungeför 10% av alla unga kvinnor har någon typ av ätstörning även om det inte passar in i standardtyperna bulimi och anorexia.

Många tror att om man att bara jag går ner lite i vikt så kommer allt bli mycket lättare. Han kommer tycka om mig, jag kommer bli nöjd med mig själv, kläderna kommer sitta mycket bättre och jag kommer bli mycket lyckligare. Om du nu lyckas gå ner 5 kilo så kommer du inte nöja dig med det. Du kommer vilja gå ner mer och mer. Du kommer bli allt mer fixerad över vad du ska äta, när du ska äta, hur mycket du tränat osv. Tillslut kommer hela ditt liv kretsa kring vikt, mat och träning. Du kommer inte kunna träffa dina kompisar för det innebär att du kanske blir frestad att äta någonting eller då kan du ju inte träna.

Ingen märker att du gått ner fem kilo förutom du. Ingen förändring har skett, bara att kläderna sitter lite lösare och du måste köpa nya. Du tänker att du ska gå ner fem kilo till sen får det räcka. Sen är jag lycklig! Du vill se snabbt resultat så du hoppar över frukosten. I skolan äter du bara grönsaker och på kvällen äter du lite av det mamma lagat. Du blir orkeslös, får påsar under ögonen och skolan orkar du inte ens bry dig om. Om du är tjej kanske mensen upphör. Kompisarna undrar vad du gör om dagarna för du är sällan med dom längre. Om nu killen fått upp ögonen för dig för att du blivit smalare så är han ändå ingenting att ha! Vid dethär laget är det BARA mat och träning du kan tänka på! Du är INTE lyckligare. Vist du har blivit smalare men du är ändå lika missnöjd som innan du gick ner. Alla domhär veckorna/månaderna eller till och med åren som du kämpat med att gå ner i vikt har du missat jätte mycket viktiga och roliga händelser i ditt liv.

Det som händer efter att du svält dig efter ett tag är att antingen säger kroppen ifrån och du kommer Proppa i dig mängder med mat! För det är så kroppen fungerar. Hjärnan kommer inte kunna tänka klart och kroppen kommer göra allt för att överleva. Du kommer kanske börja spy efter dina hetsätningar och vips så har du bulimi. Eller så kommer du att fortsätta svälta dig själv. Kanske till och med till döden. Det är ytterst otroligt att du kommer kunna återgå till ett normalt liv utan hjälp om du gått såhär långt med det hela. Tycker du det är värt det?

Jag tycker att innan man börjar banta så ska man ha en riktigt bra anledning till att göra det. Oftast är det sin insida man måste jobba på och inte kroppen. Innan man börjar ska man sätta upp hälsosamma och rimliga mål. Det bästa är att träna regelbundet och skippa massa onödigt som bullar, godis och läsk. Jag lovar att om du äter normalt och rör på dig så kommer du få en snygg kropp! En snygg kropp är en hälsosam frisk kropp med lagom mycket muskler och lagom mycket fett.

Jag gick ner 12 kilo och tro mig jag var inte lyckligare när jag vägde som minst. Snarare tvärt om. Nu har jag gått upp 5 av dom 12 kilo jag gick ner. Kroppen är inställd på svält så den suger upp ALL näring som finns i maten och det blir till fett. Även om jag åt nyttig mat som fisk, kyckling och sallader så gick jag upp. En person som inte svält sig själv skulle kanske gå ner i vikt på den maten. Värt att tänka på.

Jag menar inte att ALLA som börjar banta kommer få en ätstörning och för alla går det inte till såhär men det finns väldigt många som hamnar där. Enligt statisik så är det en flicka i varje klass som lider av en ätstörning (men i dagens samhälle tror jag att det är fler.) Så ska det inte behöva vara!

Fredag

Precis solat och haft körlektion. Var visst inte lika bra som jag trodde. Lärde mig mycket!

Ska snart ner på stan och fixa lite sen på ett doktorbesök innan jag tar tåget till Gävle.

Gör dagen nu alla snyggingar!




Ännu en natt

Medicinen gör att jag inte blir trött. Höjt dosen. Skönare det än att vara så passiv som jag varit den senaste tiden iaf. Längtar till morgondagen. Först Körlektion sen doktor sen beger jag mig hem till Gävle igen där Daniel har planerat värsta överraskningen. Jag vet han är för bra för mig!

Sitter just nu och läser en bok som heter The Power Of Charm. Hittade den bara på Engelska men är lika bra det. Ibland översätter dem så konstigt. Det är ganska häftigt faktiskt hur några nickningar, ögonkontakt och kroppsspråket kan påverka hur både en själv mår och den man pratar med. Nu kommer jag kunna förtrolla alla med min charm efter att läst denhär ;)

Några tänkvärda citat dom använde var

  • In a conversation, keep in mind that you’re more interested
    in what you have to say than anyone else is.

    The reason why we have two ears and only one mouth is
    that we may listen the more and talk the less.

    Our companions please us less from the charms we find in their
    conversation than from those they find in ours.

           If God made anything better than a girl, Dover thought,
           He sure kept it to himself.


Nej nu ska jag läsa vidare som den nörd jag egentligen är.

 Buena Notte

Bjuder på en grym låt av Smash in to pieces som jag såg uppträda på Nyår. Dom är riktigt bra och trevliga! Bjöd både mig och Daniel på Shots och öl.




Torsdag

Haha vad hände med min uppdatering? Sämst jag är.. Orkar inte sammanfatta allt som hänt på senaste men kan iaf berätta om dagen.

Började med en dunderfrukost. Fruktsallad, nypressad apelsine juice och kaffe. Viktigt med riktig frukost! Sen tog jag en timmes promenad med hunden. Har köpte ett specielt sele som ska få henne att sluta dra och det funkar kanon! Hoppas att hon kommer kunna gå lika fint utan den så småningom. Nu sitter jag och skriver på en filosofiuppsatts om aktiv dödshjälp. Är sjukt nöjd över mitt verk hittils. Förhoppningsvis MVG men blir nöjd med VG också. (Egentligen inte men måste börja ha lägre krav på mig.)

Daniel berätta en rolig sak för mig igår. Han sov i min lägenhet och vaknade med rosa nagelack på fem naglar. WTF!? Verkar som det är ett spöka med humor i min lägenhet.

En annan sjuk grej stod Nikki för idag. Vi kom hem efter promenaden och hon rusar mot köket och tar ett jätte hopp upp på diskbänken. Varför? Undrar jag.


RSS 2.0